Blog

Suferi de micoza unghiilor? Sfaturi despre cum să o combateți acasă

Micoza unghiilor este în prezent un flagel intransigent al aproape tuturor vârstelor, iar tratamentul acesteia poate fi o adevărată suferință, mai ales atunci când ajunge într-un stadiu avansat. Dar știați că puteți vindeca micoza unghiilor acasă, fără ajutor medical? Avem câteva sfaturi pe care le vei aprecia.

Ce este micoza?

Cel mai adesea din cauza influenței ciupercilor, dar și a drojdiilor , apare o infecție, care se manifestă prin ciuperci neplăcute. Aceste organisme pot intra în organism prin mici răni și fisuri care intră în contact direct cu mediul înconjurător. În micoza unghiilor, marea majoritate a cazurilor sunt dermatofiți, organisme cu cerințe specifice pentru prezența keratinei. Unghiile, ca unul dintre rezervoarele de keratină din corpul uman, devin astfel un mediu ideal pentru existența lor, iar mediul întunecat și umed, mai ales în cazul unghiilor de la picioare, contribuie și la reproducerea lor mai rapidă. Cu toate acestea, micoza unghiilor de la picioare este de obicei cauzată de drojdii.

Decolorarea nu înseamnă neapărat micoză

Din fericire, micoza unghiilor sau onicomicoza nu este o boală asimptomatică și chiar puteți depista stadiile incipiente ale unei infecții fungice din modificările vizuale inițiale. O schimbare vizibilă a culorii unghiilor într-un galben distinct, alb sau gri nu vă va scăpa privirii. Cu toate acestea, unghiile galbene nu sunt întotdeauna un indiciu al mucegaiului, în multe cazuri este un simptom concomitent al fumătorilor, iar îngălbenirea poate fi legată și de utilizarea frecventă a substanțelor chimice dure fără mănuși de protecție, iar dacă vă place să vă pictați unghiile, folosiți un strat de bază pentru a împiedica top coat-ul să pătrundă direct în unghie. Cu toateacestea, aplicarea necorespunzătoare sau igiena deficitară a unghiilor artificiale este altceva și poate fi imediat responsabilă pentru un focar de micoză a unghiilor.

Se poate evapora micoza?

Simptomele mai grave și, pe bună dreptate, mai temute ale micozei unghiilor sunt fragilitatea, fragilitatea și deformările unghiilor care duc la separarea unghiei de patul unghial. Cu toate acestea, poate exista, de asemenea, un miros de care spray-urile convenționale pentru pantofi nu pot scăpa. Ignorând simptomele și neglijând tratamentul, infecția se va răspândi la celelalte unghii și le va înrăutăți treptat starea. Dacă alegeți să ignorați micoza unghiilor, mai devreme sau mai târziu veți ajunge într-un punct în care unghiile infectate vor începe să interfereze cu rutina zilnică de a apăsa degetele de la picioare, de a merge, de a face sport, de a urca scările și, în cazuri extreme, durerea vă va bântui chiar și fără să vă atingeți degetele.

SFAT: Cunoașteți uleiul de ricin? Află despre efectele sale revoluționare!

Aveți ciuperci pe picioare? Acordați atenție

Indiferent de micozele despre care vorbim, trăsătura lor comună este răspândirea necontrolabilă și rapidă. Este important să rețineți că bolile fungice chiar nu cunosc granițe. Defapt, dacă subestimați ciuperca de pe tălpile picioarelor, este doar o chestiune de timp până când aceasta se răspândește la unghii și provoacă micoza unghiilor, a cărei cauză cu greu ați găsi-o în încălțămintea nepotrivită sau în șosetele transpirate, deci chiar nu merită să subestimați nicio boală fungică.

Cum se transmite micoza?

După cum am menționat deja, este o boală infecțioasă, deci dacă suferiți de micoză, puteți infecta cu ușurință o altă persoană cu ea. Mai presus de toate, ar trebui să urmați câteva reguli care vor reduce semnificativ riscul de infectare :

  • reduceți la minimum contactul unghiilor afectate cu alte persoane
  • păstrați propriile încălțăminte și șosete fără împrumuturi
  • aveți grijă să dezinfectați bine dușul după fiecare utilizare
  • evitați dușurile comune și nu mergeți desculți în vestiare
  • nu împărțiți prosoapele, prosoapele de baie, șervețelele sau echipamentul de manichiură și pedichiură

Cum arată prevenirea?

Grija deosebită și respectarea principiilor, care sunt legate în principal de o igienă regulată și temeinică, vă vor ajuta nu numai să îmbunătățiți starea micozei, ci și să preveniți apariția acesteia în primul rând. Pe ce să vă concentrați?

  • igiena picioarelor de cel puțin două ori pe zi
  • purtarea de încălțăminte confortabilă și respirabilă
  • să nu vă lăsați picioarele inutil de mult timp în șosete sau pantofi uzi și transpirați
  • să nu împărțiți încălțămintea
  • curățați și dezinfectați în mod regulat zonele în care mergeți desculț
  • asigurați-vă că șosetele, prosoapele și prosoapele de baie sunt schimbate și spălate în mod regulat (cel puțin la 60°)
  • nu mergeți desculți decât dacă este necesar

Cum să tratați micoza la domiciliu?

Potrivit experților, tratamentul la domiciliu al micozei unghiilor poate fi început dacă micoza nu a afectat mai mult de două unghii. În mod evident, micoza generalizată nu mai poate fi tratată la domiciliu. Pulberile și bicarbonatul de sodiu sunt recomandate pentru micozele unghiilor, la fel ca și pentru cele de pe tălpile picioarelor. Pudrele sunt chiar recomandate pentru a preveni micozele după fiecare duș. Dar uleiurile esențiale sau uleiurile organice sunt, de asemenea, ajutoare valoroase și pot fi folosite ca supliment la diverse rețete de casă sau aplicate în întregime pe zonele afectate. Uleiuri care vă vor ajuta cu micoza unghiilor:

Așadar, dacă ați observat primele simptome alemicozei unghiilor, luați măsuri înainte ca aceasta să se extindă la alte unghii și preveniți durerea și limitările care vă vor afecta calitatea vieții. Inițial, începeți tratamentul la domiciliu al micozei unghiilor cu ajutorululeiurilor esențiale și organice, iar pentru condiții mai grave, bazați-vă pe ajutorul profesional al medicilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *