Blog

26 + 2 sfaturi grozave despre cum să utilizați uleiul de arbore de ceai

Uleiul de arbore de ceai este considerat unul dintre cele mai sigure uleiuri esențiale care pot fi folosite pe piele. De asemenea, este considerat un agent de vindecare puternic și mulți oameni îl preferă ca o alternativă naturală la unele medicamente și produse de îngrijire a pielii care pot conține substanțe chimice neprietenoase. În prezent, multe produse de curățare facială, șampoane și alte produse de înfrumusețare conțin ulei de arbore de ceai ca ingredient activ.

1. Tratamentul coșurilor și al pielii predispuse la acnee

Ingredientele antibacteriene puternice găsite în uleiul de arbore de ceai îl fac o alegere excelentă pentru tratarea pielii predispuse la acnee. Doar o cantitate mică de ulei pătrunde în piele și deblochează glandele sebacee de sebumul acumulat și de celulele moarte ale pielii. Uleiul din arbore de ceai poate, de asemenea, să usuce punctele negre, coșurile și alte erupții și să reducă astfel dimensiunea acestora în timp. Cu toate acestea, este important să rețineți că, deși utilizarea uleiului de arbore de ceai poate îmbunătăți starea pielii, utilizarea unei cantități prea mari de ulei de arbore de ceai poate usca pielea și, astfel, poate determina organismul să producă în exces sebum și, în consecință, poate duce la agravarea stării pielii.

Puteți trata erupțiile de pe frunte, obraji sau nas amestecând câteva picături de ulei pur de arbore de ceai într-o linguriță cu ulei esențial de lavandă și aplicând cu vată. Amestecul trebuie lăsat pe zona tratată timp de câteva ore sau peste noapte pentru a obține efecte mai bune.

Tratați erupțiile de pe spate, piept și din alte părți ale corpului cu o baie de ulei de arbore de ceai. Adăugați câteva picături de ulei la baia dvs. obișnuită, care ar trebui să dureze cel puțin zece minute. Această metodă acționează împotriva bacteriilor și duce la o piele vizibil mai proaspătă, strălucitoare și cu aspect sănătos.

2. Înlăturarea cicatricilor

Uleiul de arbore de ceai conține antioxidanți care promovează regenerarea celulelor pielii. De asemenea, este mult mai ieftin și este o alternativă naturală la cremele cosmetice scumpe. Dacă folosiți zilnic ulei de arbore de ceai amestecat cu un ulei purtător (de exemplu, semințe de struguri, măceșe, nimb, ciulin, șofrănel…) sau un ser cu ulei de arbore de ceai și masați cicatricile cu acest amestec până când este complet absorbit, veți obține o îmbunătățire a aspectului pielii dumneavoastră.

SFAT: adăugați 1 picătură de ulei de arbore de ceai la 1 1/2 lingurițe de miere brută. Masați zonele afectate și lăsați să acționeze timp de cel puțin 15-20 de minute. Clătiți ușor cu apă rece. Faceți acest lucru zilnic și, în timp, veți vedea cum cicatricile încep să dispară.

SFAT: Uleiul de moringa este excelent pentru înmuierea cicatricilor și ajută, de asemenea, la luminarea pielii terne și lăsate și la îmbunătățirea aspectului liniilor fine și al ridurilor. Combinat cu ulei din arbore de ceai, amestecul este eficient pentru înmuierea aspectului cicatricilor. Masați 2 picături de ulei din arbore de ceai combinate cu câteva picături de ulei de moringa în zonele afectate de două ori pe zi.

3. Tratamentul rănilor tăiate și al infecțiilor

Dacă v-ați tăiat sau aveți o infecție minoră pe o rană neacoperită, puteți folosi uleiul Tea Tree în combinație cu ulei esențial de lavandă. Mai întâi clătiți bine rana cu apă și apoi dizolvați două picături de ulei de Tea Tree și ulei de lavandă în puțin ulei de jojoba, aplicați pe rana tăiată și acoperiți cu un bandaj pentru a preveni infecția.

4. Tratați zonele inflamate după bărbierit

Zonele care se inflamează după bărbierit pot fi inestetice, inconfortabile și chiar dureroase dacă nu sunt tratate. Aplicați o cantitate mică de ulei de arbore de ceai pe zonele afectate și acest astringent natural va ameliora iritația cauzată de bărbierit. De asemenea, puteți freca apă florală de lavandă sau rozmarin pe aceste zone.

5. Curăță și îmbunătățește starea atât a părului, cât și a scalpului

Proprietățile terapeutice naturale și capacitățile de curățare ale uleiului de arbore de ceai îl fac un ingredient extrem de util în șamponul tău. Adăugând câteva picături de ulei de arbore de ceai în șampon, puteți preveni acumularea de substanțe chimice, sebum și celule moarte ale pielii pe scalp și vă puteți curăța bine părul în timp ce îl spălați.

Folosiți ulei de muștar, ricin, avocado sau ghimbir cu câteva picături de ulei Tea Tree pentru a îmbunătăți hidratarea părului și a-i da o strălucire sănătoasă. Masați acest amestec în scalp și frecați tot părul de două ori pe săptămână, lăsându-l să acționeze cel puțin treizeci de minute înainte de a vă spăla părul.

6. Pentru un păr mai sănătos

Uleiul de arbore de ceai poate stimula, de asemenea, fluxul sanguin către scalp și foliculii de păr, ceea ce poate favoriza creșterea unui păr mai sănătos. Utilizarea regulată a uleiului de arbore de ceai sau utilizarea unui șampon/conditioner sau a unei măști cu ulei de arbore de ceai poate îmbunătăți starea generală a scalpului și a părului datorită proprietăților antibacteriene și antiseptice ale uleiului. Utilizarea regulată a uleiului de arbore de ceai va proteja scalpul de alte infecții, ducând la o mai bună hrănire a rădăcinilor părului și la o stare mai bună a părului.

7. Tratamentul mătreții

Mătreața este cauzată de microbii care apar în mod natural pe scalp. Atunci când acești microbi se hrănesc cu sebumul natural de pe scalp, se produce un produs secundar care provoacă sensibilitate și un răspuns inflamator sub formă de mâncărime și piele descuamată. Uleiul de arbore de ceai, aplicat pe scalp sub formă de șampon cu câteva picături de ulei de arbore de ceai sau un amestec de uleiuri purtătoare (nimba, baobab, avocado) poate ajuta la tratarea scalpului uscat și mâncărime.

8. Ca dezinfectant pentru mâini

Acasă, vă puteți prepara propriul dezinfectant natural pentru mâini amestecând Aloe Vera, ulei de Tea Tree și ulei de lavandă într-o sticlă cu pulverizator. Aloe Vera este benefică pentru hrănirea și hidratarea pielii, iar uleiurile acționează ca agenți antibacterieni în dezinfectant.

9. Pentru a sprijini tratamentul simptomelor micozei unghiilor

Micoza unghiilor apare ca unghii gălbui, cu grosime crescută și formă modificată. Dacă unghiile sunt lăsate netratate, rezultatul poate fi o afecțiune semnificativ dureroasă, disconfort până la pierderea unghiei. Uleiul de arbore de ceai poate fi folosit pentru a menține unghiile curate și calme. Aplicați câteva picături de ulei diluat (de exemplu, în ulei de nimba, macadamia, argan) pe zonele afectate. Acest lucru va crește, de asemenea, hidratarea unghiei și a pielii din jur. Datorită efectelor sale antibacteriene și antifungice, uleiul Tea Tree poate combate eficient infecțiile fungice, cum ar fi micoza unghiilor sau diverse alte ciuperci topice.

10. Pentru a îndepărta păduchii de păr

Deși studiile anterioare au recomandat uleiul de arbore de ceai ca remediu util împotriva păduchilor de păr, pieptănarea rămâne până acum cea mai eficientă procedură împotriva acestei neplăceri. Utilizarea unui balsam în combinație cu un pieptene gros este recomandată pentru îndepărtarea păduchilor de păr. Cercetările anterioare au recomandat că uleiul de arbore de ceai poate ucide păduchii de păr în stadiile de pupă și adult, precum și reduce numărul de păduchi care eclozează. Dacă aveți păduchi de păr, adăugați ulei de arbore de ceai la șampon sau amestecați-l cu un ulei purtător, cum ar fi uleiul nimbus, care este, de asemenea, un luptător foarte eficient împotriva păduchilor. Utilizați pentru a ameliora iritațiile și pentru a calma mâncărimea pielii.

SFAT: Turnați puțină apă într-o oală, fierbeți 10 cuișoare în ea și lăsați deoparte. Lăsați să se răcească, apoi strecurați și turnați „apa de cuișoare” într-o sticlă cu pulverizator. Adăugați 20 de picături de ulei de arbore de ceai și puteți adăuga și puțin ulei de mentă. Agitați. Apoi pulverizați pe părul unde sunt păduchii și lăsați să acționeze.

11. Pentru a trata mușcăturile și înțepăturile de insecte

Uleiul din arbore de ceai este foarte eficient în tratarea mușcăturilor de țânțari și a înțepăturilor de insecte, deoarece ajută la reducerea umflăturilor pielii. După diluarea uleiului de arbore de ceai într-un ulei purtător, de exemplu baobab, cuișoare, aloe vera, aplicați pe zona afectată pentru a minimiza mâncărimea. Asigurați-vă că acoperiți locul înțepăturii sau mușcăturii cu un bandaj, astfel încât uleiul să nu se evapore sau să se șteargă. Puteți repeta tratamentul zonei afectate de două ori pe zi până la vindecare.

12. Ameliorarea psoriazisului

Uleiul Tea Tree poate ameliora disconfortul cauzat de psoriazis datorită proprietăților sale antibacteriene. Folosiți ulei de Tea Tree într-o combinație de zece picături cu două linguri de ulei (nimba, usturoi, germeni de grâu, baobab, cătină de mare etc.) și masați zona afectată de două ori pe zi. Acest lucru va ajunge la straturile profunde ale pielii și va reduce, de asemenea, cicatricile psoriazisului.

SFAT: Soluție vindecătoare: Într-o sticlă de sticlă, combinați 4 linguri de ulei de nimb sau de usturoi, 10 picături de ulei calmant de lavandă și 20 de picături de ulei de arbore de ceai. Amestecați bine. Aplicați câteva picături din acest remediu pe zonele afectate de 1-2 ori pe zi.

Tratamentul scalpului: Psoriazisul de pe scalp poate fi frustrant – straturile descuamate de piele, mâncărimea și roșeața vă pot face iritabil. Adăugați proprietăți antiseptice la șamponul dvs. blând obișnuit, adăugând 1-2 picături de ulei de arbore de ceai la fiecare spălare pentru a calma inflamația de pe scalp.

Ulei de masaj pentru scalp: adăugați 5 picături de ulei din arbore de ceai la 1 lingură de ulei de cocos sau alt ulei și masați scalpul. Lăsați să acționeze peste noapte.

13. Ulei din arbore de ceai pentru tratarea pielii uscate cu eczeme

Uleiul de arbore de ceai are proprietăți antiseptice care pot ameliora mâncărimea din jurul erupțiilor cutanate și al bășicilor. Pentru a trata pielea uscată cu mâncărimi, amestecați douăzeci de picături de ulei de arbore de ceai cu o jumătate de cană de ulei de migdale, soia, argan sau baobab. Ușurarea va veni dacă aplicați ușor amestecul cu o mișcare circulară pe zonele afectate de două ori pe zi. Dacă eczema apare pe corp, baia menționată mai sus cu ulei de arbore de ceai va ajuta. Puteți să topiți untul de shea și să adăugați ulei de trandafir, ulei de cimbru și vitamina E la cea răcită.

14. Îndepărtarea alunițelor de pe piele

Alunițele de pe piele sunt mici excrescențe pe piele de culoarea cărnii. Deși sunt inofensive, ele pot fi dificil de îndepărtat. Cu toate acestea, s-a constatat că uleiul de arbore de ceai poate fi utilizat ca un tratament eficient pentru alunițele de pe piele datorită combinației sale de proprietăți antiseptice, antibacteriene și antivirale. Pur și simplu aplicați ulei de arbore de ceai diluat corespunzător, de exemplu în ulei de usturoi și ulei de nimb, pe alunița cutanată cu ajutorul vatei și lăsați să se usuce. Veți constata că alunița cutanată dispare încet.

15. Ameliorarea variolei

Ameliorarea mâncărimilor provocate de variolă se va obține făcând o baie de o jumătate de oră pe piele cu câteva picături de ulei de arbore de ceai diluat în niște ulei purtător (migdale, caise, baobab). Deoarece agentul cauzal este virusul herpesului, frecarea veziculelor cu un tampon de bumbac înmuiat în ulei de arbore de ceai nediluat sau într-o soluție alcoolică ajută la controlul acestei boli neplăcute. Acesta calmează mâncărimea, împiedică infectarea erupțiilor cutanate și previne astfel cicatrizarea ulterioară.

16. Herpesul și aftele

La primul semn al unui herpes labial iminent, cum ar fi zvâcnirea buzei și umflarea incipientă, tamponați zona afectată cu ulei de arbore de ceai nediluat la fiecare 2 ore sau amestecați cu puțin alcool, de exemplu vodcă. Dacă interveniți la timp, uleiul din arbore de ceai se va ocupa de viruși și va preveni apariția unei erupții herpetice. Atunci când stadiul este avansat, aplicarea uleiului va accelera retragerea problemelor.

De asemenea, puteți folosi un bețișor de vată pentru a vă ajuta cu aftele dureroase sau vă puteți clăti gura cu uleiul diluat într-un pahar cu apă călduță. De asemenea, ajută în cazul gingiilor umflate și poate fi folosit și ca o apă de gură.

1 cană de apă distilată, 1 lingură de sare roz de Himalaya, 1 lingură de bicarbonat de sodiu, 8 picături de ulei Tea Tree (sau ulei esențial de mentă). Se amestecă toate ingredientele într-un recipient și se amestecă bine. Agitați bine înainte de fiecare utilizare. Clătiți 1 până la 2 lingurițe din acest amestec în gură timp de aproximativ un minut, apoi scuipați și clătiți cu apă.

17. Răceli și dureri de gât

Uleiul de arbore de ceai are proprietăți antiinflamatoare, astfel că oferă ușurare în cazul răcelilor și poate, de asemenea, să amelioreze inflamațiile și să calmeze durerile de gât. Acesta este motivul pentru care este folosit pentru probleme precum gingivita și durerile de dinți, de exemplu .

Dacă suferiți de o durere în gât, este ușor să preparați o gargară eficientă. Picurați 5 picături de arbore de ceai într-o linguriță de miere, amestecați în 0,75 dl de apă călduță și faceți gargară de mai multe ori pe zi.

18. Rinita

Inhalarea uleiului de arbore de ceai folosind o mască de aromaterapie sau un recipient cu apă fierbinte este foarte eficientă pentru nasul care curge. În plus față de efectul calmant pozitiv asupra tractului respirator, substanțele active dezinfectează, de asemenea, camera prin distrugerea virușilor din aer.

Hidratarea și susținerea igienei nazale pentru răceală se realizează prin adăugarea a 4 picături de ulei de arbore de ceai la 25 ml de spray nazal Vincentka (poate fi inhalat și printr-un difuzor). Agitați bine înainte de fiecare utilizare și aplicați 4 pulverizări în fiecare nară.

Copiii vor fi ajutați și ușurați dacă adăugați ulei de arbore de ceai la uleiul de migdale sau de caise. 1-2 picături per lingură sunt suficiente. Utilizați apoi un tampon de vată pentru a curăța nările cu acest amestec.

19. Calmează infecția sinusurilor

Dacă aveți nasul înfundat, fierbeți apă și puneți în ea câteva picături de ulei de arbore de ceai. Ia un prosop, acoperă-ți capul peste oală și începe să inhalezi. Inspirați și expirați profund, ambele pe nas, timp de aproximativ 5 până la 10 minute. Veți vedea că acest lucru vă va ajuta.

20. Inflamații ginecologice și mâncărimi

O proprietate semnificativă a uleiului de arbore de ceai este capacitatea sa de a combate eficient candida albicans. Aceasta din urmă este cea mai frecventă cauză a problemelor ginecologice. La primele semne de disconfort vaginal, uleiul din arbore de ceai trebuie diluat înainte de a fi aplicat în vagin. Aplicarea uleiului din arbore de ceai nediluat pe părțile intime va provoca arsuri intense, înțepături și înroșirea membranelor mucoase.

Procedura 1: Se amestecă 2 picături de ulei din arbore de ceai cu 1 linguriță de ulei virgin de cocos. Introduceți cu un deget curat în vagin de 2 – 3 ori pe zi (dimineața și seara înainte de culcare).

Procedura 2: înmuiați un tampon menstrual din bumbac bio în preparatul cicatrizant (aproximativ 1 linguriță de ulei de cocos cu 3-4 picături de ulei de arbore de ceai), introduceți în vagin și lăsați timp de 3-4 ore. Se repetă timp de 3 zile consecutive de 2 -3 ori pe zi (ideal dimineața și seara). Uleiul aduce o ameliorare rapidă, nu ustură, răcește mucoasele iritate și acționează anitseptic. În faza manifestărilor acute ale infecției se recomandă aplicarea mai frecventă a preparatelor medicamentoase, după aproximativ 3-4 zile se poate reduce de obicei frecvența de aplicare a preparatelor la 2 ori pe zi, după dispariția completă a simptomelor se recomandă efectuarea unui tratament de completare o dată pe zi, seara, înainte de culcare, pentru încă câteva zile.

21. Purifică aerul

Uleiul din arbore de ceai este folosit și în aromaterapie. Pur și simplu picură puțin ulei într-un difuzor și vei elimina mirosul din cameră și vei purifica aerul în același timp. În acest fel, lupți și cu bacteriile, virușii, mucegaiul și alți germeni din casa sau apartamentul tău.

22. Ajută la îndepărtarea căpușelor

Un ajutor foarte util pentru mai multe luni ale anului. Când găsiți o căpușă atașată de piele, picurați puțin ulei din arbore de ceai pe ea și lăsați-o un timp. Potrivit multora care au încercat acest lucru, căpușa este apoi mai ușor de scos și nu există riscul de a lăsa un cap în piele care ar putea fi infecțios.

23. Reîmprospătează hainele

Data viitoare când mergi să speli rufe, adaugă câteva picături din acest ulei la detergentul de rufe. Este o soluție simplă și ecologică pentru a elimina mirosurile neplăcute care sunt create de acumularea de bacterii în mașina de spălat.

24. Detergent multifuncțional de uz casnic

Un spray de curățare universal care funcționează bine pe o varietate de suprafețe (atenție, nu marmură sau granit, pentru care este prea acid și le-ar putea deteriora). Amestecați două căni de apă fierbinte, o jumătate de cană de oțet obișnuit și adăugați 10 picături de ulei de arbore de ceai. Amestecați, puneți într-o sticlă cu pulverizator și aveți un detergent ecologic, ieftin și eficient.

25. Deodorant

Eliminați mirosul corporal eficient și natural cu ulei de arbore de ceai. Uleiul puternic antibacterian distruge bacteriile care cauzează mirosul corporal matur. Majoritatea antiperspirantelor din comerț conțin o serie de aditivi toxici, inclusiv aluminiu, și funcționează pe principiul blocării porilor, ceea ce nu este bine. Utilizarea unui deodorant natural vă va oferi aceleași rezultate, doar că fără toate acele substanțe chimice dăunătoare. Încercați rețetele de mai jos pentru un control sigur și eficient al mirosului corporal cu ulei de arbore de ceai.

Pentru deodorant veți avea nevoie de: 1/4 cană ulei de nucă de cocos, 1/4 cană amidon de porumb, 1/4 cană bicarbonat de sodiu, 25 – 30 picături de ulei esențial de arbore de ceai. Lăsați uleiul de nucă de cocos să se topească. Luați de pe foc și adăugați restul ingredientelor. Se toarnă într-un borcan de sticlă sau într-un creuzet de cremă gol și se lasă să se odihnească timp de câteva ore. Aplicați!

26. Insecticid

De ce să alegeți insectifuge neprietenoase care conțin DEET când puteți combate insectele folosind metode sigure și naturale. Proprietățile antiparazitare ale uleiului din arbore de ceai ajută la distrugerea și respingerea furnicilor, țânțarilor, păianjenilor și nu numai.

SFAT: Combaterea dăunătorilor la domiciliu: scăpați de furnici și alte insecte ștergând dulapurile cu o soluție din câteva picături de ulei din arbore de ceai amestecate cu apă. Alternativ, puteți înmuia bile de bumbac în ulei din arbore de ceai și le puteți plasa prin casă în zonele care atrag dăunătorii.

SFAT: Repelent pentru insecte: Pentru un spray sigur și natural, adăugați 1/4 cană de apă de rozmarin într-o sticlă de spray de 0,5 litri și completați restul cu apă. Adăugați 15 picături de ulei de arbore de ceai, 10 picături de ulei de mentă și 10 picături de ulei esențial de lămâie (un excelent insecticid natural). Amestecați bine. Pulverizați pe haine înainte de a fi în aer liber pentru a vă proteja de insecte.

Amintiți-vă întotdeauna să faceți un test de plasture înainte de a utiliza ulei de arbore de ceai pe piele pentru a vă asigura că nu aveți o reacție adversă la ulei. Dacă observați orice roșeață, iritație sau formare de erupții cutanate, clătiți zona testată și nu aplicați din nou ulei de arbore de ceai. Uleiul din arbore de ceai nu trebuie niciodată ingerat sau aplicat în jurul gurii, deoarece poate fi otrăvitor dacă este consumat chiar și într-o cantitate mică.

Important: uleiul de arbore de ceai este toxic dacă este ingerat, deci nu este destinat utilizării interne în niciun caz.

tea tree olej

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *